пʼятниця, 15 березня 2019 р.

Чайний будиночок. Що це?

      Вихованці гуртка Мистецтво рідного краю власноруч виготовили чайні будиночки, декоруючи їх гіпсовим ліпленням.
      Зараз словосполучення "чайний будиночок" звучить дуже часто. А що це таке? Адже багато хто до цих пір не розуміють, навіщо робити або купувати чайний будиночок?
      Тепер багато людей вживають ці слова, маючи на увазі настільний аксесуар для кухні, в якому зберігаються пакетики для чаю.
    Та в Китаї чайні будиночки - це загальнодоступні місця в містах, де люди збиралися провести час за чашкою чаю, вони з'явилися в епоху Тан, а епоха Сун стала періодом їх розквіту. Вони були особливо популярні на півдні Китаю, оскільки жителі півдня любили чай, але будиночків було досить багато і на півночі Китаю. Існували різні види чайних будиночків. У них подавали різні сорти чаю, в тому числі звичайний чай, імбирний чай з прянощами, м'ятний і сливовий чай. Що стосується громадських функцій, то в епоху Тан і Сун чайні будиночки були всього лише місцем зустрічі городян. У культурі чайних будиночків був зроблений значний крок вперед, коли їх культура склала єдине ціле з культурою даного регіону.
      А ви в чому зберігайте чай вдома? 
      Ось до вас прийшли гості. А як їх здивувати? Як зробити чаювання цікавим і незвичним? Та дуже просто. Для цього і придумали чайні будиночки, які декоруються вручну різними техніками.

      Незвично красивий чайний будиночок прикрасить будь-яку кухню, подарує незабутню атмосферу тепла і зробить чаювання з рідними особливо приємним. Може послужити унікальним подарунком близьким і друзям.

      
      Такий подарунок, точно не залишиться непоміченим і займе своє гідне місце на кухні.
Кожна річ ручної роботи, що оселилася в будь-якому домі, безперечно прикрасить і додасть йому індивідуальність і неповторність.


      

Немає коментарів:

Дописати коментар